dinsdag 15 november 2016

Roadtrip naar Málaga


Het was me een rit en een avontuur, bijna 2600km van Hengelo naar Málaga, op naar Maartens nieuwe thuis. Jaja hij gaat verhuizen, dus ik breng hem even...  😎 Klinkt als een heel eind en dat is het ook. Maar met een paar goed gekozen tussenstops valt het eigenlijk reuze mee. Verkeer zat dan ook wel heel erg mee, geen file of oponthoud hebben we gehad. Heerlijke rit dus. 

Lets go!



We zijn begonnen in Hengelo en via Duitsland (en een BMW garage 😁) in één streep naar Lyon gereden. Keurig om half zeven daar dus precies op tijd om in te checken en de stad kort te verkennen. Prachtige stad dit. We hadden een *** hotel op een heuvel direct bij het horeca gedeelte van het centrum. We hebben gegeten bij een relatief klein lokaal tentje. Lekker op het terras. Het genieten is begonnen. 

Volgende ochtend kort rondje door het oude Lyon om vervolgens door te rijden naar Barcelona! Korte tussenstop gemaakt in Blanes. Super saai want daar was natuurlijk nog niets te doen. De jongeren komen pas na de examens denk ik 😄 Dus direct door naar de eindbestemming van vandaag, Barcelona! Daar aangekomen meteen maar even met de auto naar de Sacrada Familia. Indrukwekkend en net zo raar gebouw. Niet af, niet heel mooi en omsingeld door horden toeristen die allemaal de mooiste selfies of groepfoto willen maken, dat doen wij dus ook alvorens we door gaan naar het hotel. Vlak bij de Ramblas in de Chinese wijk. Nou die Ramblas is saai geworden. Alleen maar bloemenkraampjes en toeristen. En 's avonds vreemde snuiters die je eerst een blikje bier proberen te verkopen en als je nee zegt overschakelen op allerlei soorten drugs. Hmmmm. Hotel trouwens wel voortreffelijk, vier sterren dit keer, dus schoenpoetsmachine en zwembad op het dak super luxe dus. 's Avonds heerlijke tapas heten en daarna de kroeg in. En soort pub met live muziek. Best gezellig. 



Next day gaan we door naar Valencia. Nu zijn we echt al goed op weg en goed ver  in Spanje. Temperatuur stijgt, lucht wordt blauwer en de stemming wordt alsmaar beter. Heerlijk rijden met die witte BMW. Muziekje erop en knallen maar! Heerlijke stoelen trouwens. Een korte tussenstop maken weer in Marsaleie ofzoiets. Een kleine Spaanse badplaats. Prima voor de lunch. Palmbomen en zee 😃 Wat wil je nog meer. Uurtje later zijn we in Valancia! Mooie stad, lekker eten. Natuurlijk even het center of Art bekeken. Prachtig gebouw, bijzonder waar die Spanjaarden het toch van doen, zo'n complex kost muchos euro's. Maarja who cares 😄. Gegeten bij een Italiaans restaurant. Gevonden via de app 4square. Echt super goed, maar wel beetje laat. Om 23u zitten we nog aan de spaghetti carbonara. Daarna krijgen we van het huis nog een paar Limoncello. Lekker hoor, maar hakt er wel in..... Daarna terug naar het hotel. Super hotel trouwens, jaquizi op het dak en super luxe kamer vast een ster of vier. Benieuwd wat we morgen hebben, dan slapen we als het goed is voor het eerst in het tijdelijke appartement van Maarten in Málaga! 




Die ochtend in Valencia heerlijk ontbeten op een pleintje vol met toeristen, wat is dat toch leuk hier. Gewoon croissants en jus halen bij een bakkertje en dit op straat opeten. Heel relaxed. Kost ook erg weinig hier, beetje ontbijt voor 2 kost je een tientje. 

Nog even langs droog gelegde rivier bedding en dan de weg weer op, de laatste etappe. Het wordt hoe langer hoe droger hmmmm tot woestijn aan toe als dat maar goed komt, gelukkig dat komt goed. Málaga lijkt wel een groene oase in de woestijn. Prachtig. Alles staat in bloei, de stranden 🌴  ☀ zijn prachtig en de oude historische binnenstad indrukwekkend. Hmm hier zou ik ook wel kunnen leven. Wat een levendigheid trouwens. Straten in het centrum zijn helemaal vol. Zelfs als de winkels dicht zijn. Geweldig. Maar dan eten, hoe maak je een keuze uit die honderden terrasjes en restaurantjes. Ziet er allemaal goed uit. Eerste dag eten we bij een tentje midden in het centrum. Heerlijk wat een goed gemaakte gerechten. Simpel maar zeer goed gekruid ! Daarna nog even rondgelopen en alle straten van het historische centrum verkend, althans geprobeerd, er is het zoveel 😀 natuurlijk tussendoor nog een ijsje gescoord, Jamie wat is dat lekker hier. Lijkt Italië wel. Qua mensen trouwens ook, goedgekleed en goed uitziend, ook de vele vrouwen. Ja Maarten hoe ga je dat doen? 😜 ( hij heeft sinds kort verkering met een Nederlands meisje, Anne... Uit Groningen... Dussss klinkt als water naar de zee dragen) vraag is natuurlijk wel hoe je hier connect met Spaanse vrouwen als je de taal niet spreekt echt goed Engels kunnen ze hier niet... Oja we hebben wel ontdekt dat als toeristen een groepsfoto willen maken en je helpt daarbij je het makkelijkst contact legt. Smile! 

Volgende dag lekker uitgeslapen (waren er aan toe) en daarna rondje omgeving gedaan. Even de nieuwe werkplek van Maarten bij Oracle bekeken op het Centro Technolicale. Prima te bereiken, 15 minuten rijden. Daarna via Torremolinos door naar het strand van Málaga. Dat Torremolinos ziet er trouwens beter uit dan verwacht, gewoon heerlijke badplaats. Hier wonen kan natuurlijk ook vraagt Maarten zich af. Tja lastige keuze. Misschien goed plan om te proberen om een paar maanden in dit appartement te blijven wonen in te ontdekken wat de beste plek om te wonen is. Oja voordat we naar het strand konden nog leuk grapje van de kamerdeur, na het dichtgooien doet de sleutel het spontaan niet meer. Oh oh Wtf. Daar gaat onze strandmiddag... Toch maar even blijven proberen en ineens na het omdraaien van een ring gaat ie net zo soepel weer openmmm Spaanse degelijkheid? Dus vamos á la platja. Heerlijk ff vol in de zon bakken, einde van de middag al, dus dat kan prima. En wat is de perfecte afsluiting van een middagje strand, een biertje of twee in een lounge tent met pizza. Check. Done that 

Oja en dan de zaterdagavond, tja wat doe je dan. Thuis voor de buis Sliver kijken op een rerun kanaal. Tuulk niet, we gaan de stad weer in. Op zaterdag is het hier ook afgeladen vol. Vrijdag misschien iets eerder druk, maar ook op zaterdag komt het helemaal goed. Vooral het pleintje in het straatje Calle Duende is erg gezellig en vol mensen. Je hebt hier zes kroegen die de straat voorzien van drank. De clubs, tja daar zijn er genoeg van maar wij konden er niet echt hoogte van krijgen. Wel mooie tenten maar niet druk tot een uur of één, wanneer wel, geen idee. Dat weten we als Maarten hier een paar maanden woont. Dan moet ik nog maar eens terugnaar hier! Dat is wat ik zeker wil doen. 




Málaga kicks ass. 

I like. Muchos, very muchos 😃


And now, lets go home again!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten